נפגעתם בתאונת דרכים ? אתם בוודאי כבר יודעים שחשוב לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין מומחה לתאונות דרכים בהקדם האפשרי - נתחיל בצפיה בסרטון שמסביר מה עושים לאחר תאונה עם נפגעים:
אצלנו נפגעי תאונות דרכים יכולים לשאול שאלות בצ'אט ישיר לייב (Live) פתוח 24 שעות ולאתר את כל המידע והעדכונים לשנת 2023. הייצוג הנו על בסיס הצלחה (אחוזים) בלבד.
עו"ד רונן פרידמן, מומלץ כדרך קבע ע"י לקוחותיו, מתמחה בהשגת פיצויים מקסימליים לנפגעי תאונות דרכים, בעל הצלחות מוכחות וניסיון בניהול מו"מ ותביעות מול חברות הביטוח, אשר במסגרתן קיבלו לקוחותיו לאורך השנים מיליוני שקלים כפיצויים.
איך יודעים, בשוק של עשרות אלפי עורכי דין, במי לבחור ?
לאחר חיפוש עורכי דין לתאונות דרכים באינטרנט, לקוחות רבים שיתפו אותנו בתחושתם האישית, כי יש בישראל "יותר מדי" עורכי דין המטפלים בתאונות דרכים.
עם זאת, למרבה הצער, רוב הכתבות וה"מדריכים" בנושא, מספקים מידע חלקי בלבד שלא מאפשר לנפגעים להבין לעומק את הסוגיות הרבות והמורכבות בתחום.
אז מה עוד אפשר לחדש לכם ?
כיום בעידן האינטרנט כשהמידע כל כך נגיש:
- כולם כבר יודעים שחברת הביטוח חייבת לפצות נפגעי תאונות בהן מעורב הרכב המבוטח.
- כולם כבר יודעים שבתביעות פיצויים בגין נזקי גוף אין חשיבות לשאלה "מי אשם" בתאונה.
- כולם כבר יודעים כי שכר הטרחה בתיקים אלו, הנו אחיד לכל עורכי הדין בארץ.
אך זה כמובן לא הכל...
אי לכך, משרד עורכי דין רונן פרידמן יצר וביסס במהלך שנות פעילותו פלטפורמה משפטית ייחודית בנושא תאונות דרכים, המורכבת מספרות מקצועית, מקבץ פסקי דין והחלטות שניתן לאתר בקלות באמצעות מערכת חיפוש פנימית מהמתקדמות בעולם, שתיתן לכם מענה מלא, מקיף ומקצועי תחת קורת גג אחת.
מומלץ לקרוא בעיון על שלל הסוגיות בתחום תאונות הדרכים (תאונת אופנוע, תאונת פגע וברח וכו') הרלוונטיות עבורכם במדריך משפטי זה, ואף אל פי שהמידע אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי, אין ספק כי תפיקו ממנו תועלת רבה.
לרשימת 2,892 הפוסטים המלאה - לחצו כאן
תחילה נציג בפניכם מדריך לנפגעי תאונות דרכים "למתחילים" המיועד לכלל הציבור ובהמשך נעבור למדריך נפגעי תאונות דרכים "למתקדמים" למי שמעוניין לצלול עמוק יותר לנבכי תחום מרתק זה:
מה עושים לאחר תאונת דרכים עם נפגעים ?
פעולות לא נכונות לאחר תאונת דרכים עלולות לסכן, לא רק את הפיצויים שהנפגע עתיד לקבל, אלא גם את בריאותו ולעיתים אף את חייו.
(1) אם עברתם תאונת דרכים הימנעו מלהוזיז את הרכב ממקום התאונה, אפילו אם הרכב חוסם את הכביש ונהגים חסרי סבלנות צופרים לכם (גם במקרה של תאונת אופנוע).
(2) נסו להישאר רגועים ככל האפשר. זכרו עזיבת מקום התאונה עלולה להיחשב תאונת פגע וברח.
(3) במידה ויש נוסעים נוספים ברכב שלכם, בידקו אם הם נפגעו, כמו כן, במידת האפשר בידקו האם כתוצאה מהתאונה לא נפגעו הולכי רגל או נוסעים בכלי הרכב האחרים.
(4) קיימים מקרים בהם בזמן ההתנגשות בין שני כלי רכב או יותר, הנהגים כלל לא הבחינו שהם פגעו גם ברוכב אופנוע או הולך רגל ולאחר התאונה הוא נותר שכוב על הכביש מבלי שאף אחד מעניק לו עזרה ראשונה במשך דקות ארוכות, דקות קריטיות שעלולות היו להציל את חייו. שימו לב, ערנות מצד המעורבים עלולה למנוע מוות בתאונת דרכים (במיוחד בתאונות עם אופנוע או קטנוע).
(5) אם יש נפגעים, הזעיקו מיד את צוותי החילוץ וההצלה ואת המשטרה. במקרים מסוימים צוותי כבאות יכולים למנוע שריפה ברכב או מחוצה לו או פיצוץ בעקבות דליפת דלק או גז.
(6) נסו שמור על קור רוח ולספק לצוותי ההצלה ולמשטרה את המיקום המדויק של התאונה ומידע לגבי מספר הנפגעים על מנת שיוכלו להיערך בהתאם.
(7) זכרו, במידה ופציעתכם בתאונה לא מאפשרת לכם לזוז המתינו לצוותי ההצלה, אחרת הדליקו את אורות החירום של הרכב והציבו משולשי אזהרה, על מנת "לאבטח" את זירת התאונה והפצועים ולמנוע תאונה בזמן עצירה בצד הכביש. בדרך בין עירונית הקפידו ללבוש אפוד זוהר.
(8) מסרו למשטרה ולמעורבים בתאונה את הפרטים המזהים שלכם (שם, כתובת, מספר רכב, תעודת ביטוח חובה).
(9) במקרים "בעייתיים" שבהם אין לרכב ביטוח חובה, לנהג הנפגע אין רישיון נהיגה או שפרטי הרכב הפוגע אינם ידועים (ולכן ואין למעשה חברת ביטוח אליה ניתן לפנות) יש להתייעץ עם עורך דין מומחה לתאונות דרכים לגבי דרכי הפעולה העומדות לרשותכם והסיכויים לקבלת פיצויים.
(10) שמרו על כל המסמכים הקשורים לתאונה: מסמכים רפואיים, אישורי מחלה, קבלות, מרשמים וכו'. אם אתם לא בטוחים אילו מסמכים צריך לשמור, המתינו לפגישה עם עורך הדין על מנת לוודא עימו.
מה צריך להביא לפגישה עם עורך דין ? לחצו כאן לפירוט.
האם "חייבים" לפנות לחדר מיון כדי לקבל פיצויים ?
במקרים מסוימים נפגעי תאונות דרכים לא פונים לקבלת טיפול רפואי מיד לאחר התאונה.
האם אי פניה לקבלת טיפול רפואי שוללת את הזכות לפיצויים ?
לא בהכרח, ניתן לפנות לקבלת טיפול רפואי בכל שלב לאחר התאונה וגם במקרים אלו ניתן לקבל פיצויים כספיים (ייתכן שיהיו נמוכים יותר) מאחר שבית המשפט מודע לכך שישנם מקרים בהם הנפגע מתחיל להרגיש כאבים רק מספר ימים לאחר התאונה.
האם צריך לדווח למשטרה על כל תאונת דרכים ?
התשובה היא - כן. החוק בישראל מטיל חובה על על מי שנפגע בתאונת דרכים לגשת לאגף התנועה במשטרה ולדווח על התאונה.
המשטרה תספק לנפגע דו"ח המכונה "אישור משטרה" על התאונה, את האישור יש להעביר לחברת הביטוח כתנאי להתחלת הליך התביעה לפיצויים.
בתאונות בהן לא נכחה משטרה יש להביא ראיות על הנזק שנגרם לרכב - כגון: צילומים, דו"ח שמאי או הבאת הרכב עצמו בפני חוקר תאונות דרכים.
להסבר מפורט איך משיגים אישור משטרה ואילו מסמכים צריך להביא - לחצו כאן.
האם לשתף פעולה עם חוקר מטעם חברת הביטוח ?
חברות הביטוח נוהגות לשלוח (בחלק מהמקרים) חוקרים פרטיים על מנת לתעד את מצבם של נפגעי תאונות דרכים: מצבם הרפואי העדכני, האם חזרו לעבודה, האם הם מסוגלים ללכת ללא קביים, האם הם חזרו לשגרת היום יום, הנסיבות המדויקות של התאונה וכו'.
לא מומלץ לשתף פעולה עם חוקרים פרטיים ובוודאי שלא לחתום על כלום. סביר להניח שכל מידע שתמסרו לחוקרים ישמש בסופו של דבר את חברת הביטוח כנגדכם ואין זה משנה מה יגידו או יבטיחו לכם וכמה החוקר עושה רושם של אדם נחמד ואדיב.
אי לכך, דרך הפעולה הנכונה היא פשוט להגיד לחוקר (בנימוס) שיפנה אל עורך הדין שלכם.
זכרו, חוקרים פרטיים לא תמיד יציגו את עצמם מראש כחוקרים פרטיים, ולכן אם אדם שאתם לא מכירים, "מתעניין" בתאונה שלכם ובמצבכם הבריאותי יתר על המידה, הוא עלול להיות "חוקר במסווה" שמקליט אתכם.
איך לבחור עורך דין תאונות דרכים ?
לא אחת אנו נתקלים בלקוחות שפונים אלינו לאחר שחילוקי דעות בינם לבין עורך הדין שלהם, לא אפשרו את המשך הייצוג והם רוצים שאנו נחליף אותו.
בחירה לא מוצלחת שתחייב אתכם בהחלפת עורך דין באמצע ההליך, עלולה להזיק לניהול התקין של התיק שלכם.
לכן, חשוב לוודא כי עורך הדין עמו נפגשתם ינהל את התיק באופן אישי וכי יש ביניכם "כימיה טובה" ויחסי אמון שיאפשרו לכם לצלוח יחדיו את כל ה"מכשולים" שחברת הביטוח תציב בפניכם, תוך הסדרת תשלום מקדמה כספית לכיסוי הוצאות המחיה עד לסיום מוצלח של התביעה וקבלת הפיצוי המרבי לו אתם זכאים.
עורך דין תאונות דרכים מומלץ לשכור על בסיס אחוזים בלבד. בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה (הראויה לגנאי) במסגרתה משרדי עורכי דין "קונים" מהלקוח את התיק ומשלמים לו סכום קבוע מראש עבור הטיפול בתיק בתמורה לקבלת סכום הפיצויים העתידי שיקבע על ידי בית המשפט.
והכי חשוב: לקוח שמגיע מוכן לפגישה עם עורך דין, לאחר שעשה "שיעורי בית" ולמד את הנושא לעומק, יגדיל, לא רק את הסיכוי לבחור בעורך דין הנכון עבורו, אלא אף את סיכויי ההצלחה בתיק.
10 דברים נוספים שחשוב לדעת
(1) לא ניתן להגיש תביעה בגין נזקי גוף בתאונת דרכים בבית המשפט לתביעות קטנות.
(2) ניתן לקבל פיצוי על התקן שהתקלקל בזמן התאונה בתנאי שהוא דרוש לתפקוד איברי הגוף, כגון: משקפיים, מכשיר שמיעה, קוצב לב וכו'.
(3) מי שנהג ברכב ללא ביטוח חובה אינו זכאי לפיצויים אלא אם כן הצליח להוכיח בתביעת נזיקין, שהנהג השני אשם בתאונה.
(4) משפחתו של אדם שהתאבד בתאונת דרכים לא תהיה זכאית לפיצויים.
(5) הפיצויים בגין נזקי גוף שמקבלים כתוצאה מתאונת דרכים לא חייבים במס הכנסה.
(6) במקרים מסוימים, הפיצויים שתקבל משפחתו של אדם שנהרג בתאונת דרכים, יהיו נמוכים מהפיצויים שיקבל אדם שנפצע בתאונה ונותר בחיים.
(7) מועד ההתיישנות להגשת תביעה הנו 7 שנים מיום התרחשות תאונת הדרכים, אולם קטין שנפגע בתאונה יכול להגיש את התביעה עד גיל 25.
(8) נזק גוף כתוצאה מתאונת דרכים כולל גם מחלה או פגיעה נפשית.
(9) עורך דין לא יכול "לאסור" על נפגע בתאונת דרכים להחליף אותו בעורך דין אחר
(10) חברות הביטוח עלולות לשלוח חוקרים פרטיים על מנת לברר פרטים על הנפגע.
כניסה למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לשנת 2023 (למתקדמים) בעריכת עו"ד רונן פרידמן